ukenru
mvf-u-pyatnitsyu-rozglyane-mozhlivist-ekstrenogo-finansuvannya-ukrayini-na-1-3-mlrd-dolariv

МВФ у п'ятницю розгляне можливість екстреного фінансування України на 1,3 млрд доларів

 • 122508 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) розгляне у п'ятницю запит України про виділення 1,3 мільярда доларів як додаткового екстреного фінансування, на тлі того, як війна росії проти країни триває, з плсиланням на два джерела, знайомі з цим питанням, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, співробітники МВФ підготували необхідні документи та вважають, що Україна отримала достатні фінансові гарантії від своїх глобальних партнерів, щоб відповідати вимогам МВФ щодо стійкості боргу та претендувати на додаткове екстрене фінансування.

У разі схвалення кошти надійдуть із нової програми екстреного кредитування для вирішення проблеми нестачі продовольства, затвердженої радою директорів минулого тижня.

За словами одного із джерел, співробітники МВФ мають зустрітися з українською владою у Відні на тижні 17 жовтня для обговорення планів щодо бюджету та грошово-кредитної політики України. Обговорення відбудуться за зустрічами вищого рівня, які відбудуться наступного тижня під час щорічних зборів Світового банку та МВФ.

Чиновники МВФ похвалили українські уряд та центральний банк за те, як вони впоралися з економічними потрясіннями, спричиненими вторгненням росії до країни у лютому.

Українські офіційні особи наполягають на додаткових коштах, які не є екстреним фінансуванням, у межах повноцінної програми кредитування МВФ, але така програма може з'явитися пізніше, пише видання.

Доповнення

У березні, невдовзі після початку війни, МВФ надав Україні екстрену допомогу обсягом 1,4 мільярда доларів.

Українські Національні Новини

Економіка