ukenru
mutatsiya-koronavirusu-z-velikoyi-britaniyi-rozpovsyudilasya-vzhe-na-94-krayini

Мутація коронавірусу з Великої Британії розповсюдилася вже на 94 країни

 • 14289 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Новий штам коронавірусу, вперше виявлений у Великій Британії, зафіксовано вже у 94 країнах. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в щотижневому звіті, передає УНН.

Деталі

За даними ВООЗ, станом на 16 лютого про випадки зараження "британським" варіантом коронавірусу - 20I/501Y.V1 - заявили 94 країни, при чому 8 з них - за останній тиждень.

Варіант коронавірусу, вперше виявлений у ПАР, - 20H/501Y.V2 - виявлено загалом у 46 країнах, з яких у 2-х - за звітний період.

Штам коронавірусу, виявлений раніше в Бразилії та Японії, - 20J/501Y.V3 - у 21 країні, з яких у 6 - за останній тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ще не виявляли "британський" штам коронавірусу - Степанов

У тижневому звіті ВООЗ вказано також, що кількість зареєстрованих нових випадків захворювання в світі продовжувало знижуватися: минулого тижня було зареєстровано 2,7 мільйона нових випадків, що на 16% менше, ніж попереднього тижня. Кількість зареєстрованих нових летальних випадків також знизилася: минулого тижня було зареєстровано 81 тис. нових смертей, що на 10% менше в порівнянні з попереднім тижнем.

Загалом п'ять з шести регіонів ВООЗ повідомили про зниження кількості нових випадків, і тільки в регіоні Східного Середземномор'я зростання становило 7%. В Європі та Америці як і раніше спостерігається найбільше зниження абсолютної кількості випадків захворювання. Тим часом кількість нових летальних випадків знизилася у всіх регіонах.

Доповнення

14 грудня 2020 року влада Великої Британії повідомила ВООЗ про виявлення методом геномного секвенування нового варіанту вірусу SARS-CoV-2. Результати аналізу вказують на здатність нового варіанту легше передаватися від людини до людини.

Виявлений "британський" варіант коронавірусу не лише швидше передається, але і, можливо, більш смертоносний, заявив раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він уточнив, що розроблені вакцини ефективні проти обох варіантів коронавірусу.

18 грудня 2020 року національні органи охорони здоров'я Південної Африки оголосили про виявлення нового варіанту SARS-CoV-2, що швидко поширюється в трьох провінціях Південної Африки.

У січні стало відомо, що у Бразилії також виявили новий штам коронавірусу, як і в Японії.

Українські Національні Новини

Здоров'я