ukenru
moz-proponuye-zminiti-dizayn-pachok-tsigarok

МОЗ пропонує змінити дизайн пачок цигарок

 • 17284 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Міністерство охорони здоров'я пропонує збільшити площу попереджень про шкоду куріння на пачках цигарок. Про відповідну ініціативу повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає УНН.

Згідно з пропозицією, на кожній упаковці сигарет, крім напису, має бути кольорове фото, яке попереджає про наслідки для здоров’я. І це попередження має займати не менше 65% площі сигаретної упаковки, і не менше 30% площі упаковки електронних сигарет чи контейнерів для заправки.

Як зазначила Супрун, такі обмеження є частиною європейської практики — вони вже три роки діють у країнах ЄС. Україна також зобов’язана їх впровадити, згідно з угодою про асоціацію. Запропонований законопроект дасть змогу закрити шпарини в законодавстві, якими користуються виробники сигарет, зокрема електронних. Він також допоможе скоротити споживання тютюну та позитивно вплине на здоров’я українців.

При цьому очільниця МОЗу наголосила, що збереження здоров’я — це значною мірою особиста відповідальність кожного українця, тому треба прагнути позбутися цієї звички якомога раніше, аби уникнути незворотніх наслідків.

Нагадаємо, куріння навіть однієї сигарети на день може призвести до раку.

Українські Національні Новини

Здоров'я