ukenru
moz-otrimana-test-sistema-dozvolit-pereviriti-na-koronavirus-do-30-patsiyentiv

МОЗ: отримана тест-система дозволить перевірити на коронавірус до 30 пацієнтів

 • 17317 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Тест-системи, яку отримав Центр громадського здоров’я МОЗ України, вистачить для тестування на новий коронавірус 25-30 пацієнтів. Про це заявив на брифінгу щодо поширення коронавірусу генеральний директор Директорату громадського здоров’я МОЗ України Андрій Скіпальський, передає кореспондент УНН.

"Вчора Центр громадського здоров’я МОЗ України отримав тест-системи для виявлення нового коронавірусу, які були закуплені за кошти державного бюджету. Достатньо оперативно. Реагенти у складі тест-систем дозволяють проводити лабораторну діагностику нового коронавірусу на сучасному рівні. Набори розроблені в Німеччині, із максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення зазначеного виду коронавірусу. Тест-система дозволить, у разі необхідності, протестувати 25-30 пацієнтів, випадків", - сказав Скіпальський.

Також медик додав, що у подальшому планується надходження додаткових реагентів тест-систем "від Всесвітньої організації охорони здоров’я в якості гуманітарної допомоги".

Нагадаємо, Україна отримала тест-систему для виявлення нового коронавірусу.

Додамо, спалах смертельного коронавірусу стався у китайському місті Ухань в кінці 2019 року. На 6 лютого у світі зареєстровано 28 274 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 565 летальні.

Українські Національні Новини

Здоров'я