ukenru
mourinyu-stav-trenerom-angliyskogo-tottenkhema

Моурінью став тренером англійського "Тоттенхема"

 • 12940 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Португальський тренер Жозе Моуріньо був призначений менеджером лондонського клубу "Тоттенхем Хотспур" після звільнення аргентинського спеціаліста команди Маурісіо Почеттіно. Про це повідомляє Independent, інформує УНН.

Колишній тренер "Челсі", "Манчестер Юнайтед", "Порту", "Інтера" та "Реала" підписав контракт з англійським клубом до кінця сезону 2022-23 років.

Власник "Тоттенхема" Даніель Леві, оголошуючи про приїзд Моурінью, сказав, що португалець "є одним з найуспішніших менеджерів сучасного футболу".

"У нього великий досвід, він може мотивувати команду і, до того ж, Жозе прекрасний тактик. Він досягав успіху в кожному клубі, де був тренером. Ми віримо, що він принесе імпульс енергії та віри у роздягальню команди", - зазначив Леві.

У свою чергу, португальський спеціаліст підкреслив, що зверне увагу на молодих гравців команди та йому за честь приєднатися до лондонців.

"Я радий приєднатися до клубу з такою великою спадщиною та такими пристрасними вболівальниками", - заявив він.

У заяві команди вказано, що Моурінью є одним із найуспішніших менеджерів у світі, який виграв 25 великих трофеїв.

"Він відомий своєю тактичною майстерністю і керував "Порту"," Інтером", "Челсі", "Реалом" та "Манчестер Юнайтед". Моурінью виграв національні чемпіонати у чотирьох різних країнах, встановивши тим самим рекорд (Португалія, Англія, Італія та Іспанія) і є одним із лише трьох менеджерів світового футболу, які двічі вигравали Лігу чемпіонів УЄФА з двома різними клубами: з "Порту" у 2004 році та з "Інтером" у 2010 році. Також португалець є триразовим чемпіоном Прем'єр-ліги з "Челсі" (2005, 2006, 2015)", - йдеться у заяві "Тоттенхема".

У грудні минулого року 56-річний спеціаліст був звільнений через незадовільні результати у "Манчестер Юнайтед" і з тих пір залишався без роботи, працюючи в якості експерта на телеканалі Sky Sports.

Уже колишній тренер "шпор" Маурісіо Почеттіно був звільнений з посади після п'яти з половиною років роботи, менше ніж через півроку після того, як він досягнув зі "шпорами" фіналу Ліги чемпіонів, після чого клуб зараз перебуває на 14-му місці в загальній таблиці "Прем'єр-ліги" після 12-ти зіграних матчів.

Як повідомлялося раніше, Жозе Моурінью отримав умовний тюремний термін за ухилення від сплати податків.

Українські Національні Новини

Спорт