moskva-mozhe-prodovzhiti-spivpratsyu-po-mizhnarodniy-kosmichniy-stantsiyi

Москва може продовжити співпрацю по Міжнародній космічній станції

 • 141372 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. росія розглядає можливість продовження співпраці на Міжнародній космічній станції (МКС) до 2028 року, незважаючи на напруженість у відносинах із Заходом, передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата

«Вважаємо за можливе продовжити використання МКС у мінімальній конфігурації доти, доки не буде побудовано російську космічну станцію, тобто до 2028 року», - заявив в неділю віце-прем'єр, міністр промисловості рф денис мантуров.

Деталі

мантуров сказав, що нова дата припинення співробітництва дозволить росії забезпечити безперервність своєї власної пілотованої космічної програми.

За його словами, це єдиний спосіб зберегти технічний та промисловий досвід рф, а також її імідж та незалежність як космічної держави.

Доповнення

Москва раніше погрожувала припинити космічну співпрацю після закінчення терміну дії поточного контракту у 2024 році.

Раніше глава російської програми пілотованих космічних польотів, колишній космонавт Сергій Крикальов, заявив, що сподівається, що російський уряд продовжить чинну угоду про продовження спільного використання МКС.

Його коментарі пролунали після того, як голова космічної агенції юрій борисов заявив, що співпраця припиниться після 2024 року, хоча точної дати він не назвав.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

     • 237555 переглядiв

    Підрозділи ППО збили 12 дронів-камікадзе – Генштаб

     • 309514 переглядiв