ukenru
moratoriy-na-perevirki-biznesu-prizviv-do-smertey-vid-botulizmu-deputat

Мораторій на перевірки бізнесу призвів до смертей від ботулізму - депутат

 • 7690 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Мораторій на перевірки бізнесу призвів до розповсюдження захворювання та смертей від ботулізму серед українців. Про це у коментарі УНН зазначив депутат Києво-Святошинської районної ради Євген Спіров.

"Ситуація на ринку харчових продуктів сьогодні надкритична. Мало того, що у нас належно не контролюється якість продуктів, так іще й додатково діє мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу. Ця заборона призвела, зокрема, і до ситуації із розповсюдженням захворювання на ботулізм серед українців. Помирають люди, і це є над тривожним сигналом", - сказав він.

Розповсюдження захворювання на ботулізм серед українців має спонукати владу скасувати мораторій на перевірки підприємств, наголосив депутат.

"Однозначно треба піднімати питання про скасування мораторію. Адже мова іде про здоров’я і життя людей. Це – найцінніший дар, держава має піклуватися про своїй співвітчизників", - наголосив він.

Нагадаємо, за даними екологів, мораторій на перевірки загострює й так напружену ситуацію у сфері небезпечних відходів. Відсутність контролю призвела до поширення шахраїв на ринку та недобросовісної поведінки утилізаторів отруйних речовин.

У травні хімікатами отруїлися харківські діти. За даними прокуратури, приватна компанія 17 травня вивантажила на сміттєзвалищі 54 бочки об’ємом 200 літрів кожна з невідомими речовинами. На трьох ємностях є надпис “метилмеркаптан”. Саме з цих бочок стався витік речовини. Внаслідок забруднення до лікарні госпіталізовано 3-х неповнолітніх мешканців села (2000-2004 р.н.). 

Українські Національні Новини

Суспільство