ukenru
mon-i-it-shkolyar-obyednalisya-v-komitet-po-tsifrovim-osvitnim-tekhnologiyam

МОН і IT-школяр об'єдналися в комітет по цифровим освітнім технологіям

 • 10634 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. При Міністерстві освіти і науки України створено експертно-консультативний комітет з цифрових технологій в освіті. Відповідний наказ № 516 підписаний 22 травня, передає УНН.

Комітет створений в рамках виконання Меморандуму про співпрацю, підписаного Міністерством і соціальним проектом "IT-школяр" в квітні цього року. До складу комітету увійшли викладачі загальноосвітніх шкіл і вищих навчальних закладів, представники комерційної IT-освіти, IT-компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти і "IT-школяр" домовилися спільно розвивати цифрову освіту в школах

Комітет буде надавати міністерству експертну та консультативну допомогу в розробці нової навчальної програми з інформатики для 1-12 класів, сучасних методик викладання предмета, вимог до підручників і шкільного цифрового обладнання. Окрему увагу планують приділити підвищенню кваліфікації вчителів інформатики та підготовці майбутніх педагогів.

"Мета проекту "IT-школяр" змінити не тільки зміст шкільної інформатики, але взагалі підходи до середньої освіти. Школа не може бути автономною від навколишньої дійсності. Поряд з фундаментальними знаннями вона повинна знайомити дітей з сучасними технологіями, готувати їх до нових професій, давати навички, затребувані в сучасному світі. Ми вдячні міністерству за підтримку і відкритість до громадських ініціатив. Тепер у нас є інтелектуальний, технологічний та адміністративний ресурс для прогресивних змін в школі", - сказав автор проекту, віце-президент АППУ Валерій Омельченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експертів "IT-школяр" запросили розробити держстандарт шкільної освіти

Нагадаємо, в рамках проекту "IT-школяр" протягом семестру в трьох загальноосвітніх школах Києва та Чернігівської області проходили безкоштовні факультативні заняття з програмування, 3D-друку, технологій віртуальної реальності, створення сайтів та ігор, управління дронами та інші.

Проект був створений в грудні 2016 року. До однойменної робочої групи приєдналися близько 30 компаній в сфері IT-бізнесу і IT-освіти.

Українські Національні Новини

Суспільство