moldova-vydvoriaie-rosiiskoho-dyplomata-na-tli-shpyhunskoi-spravy

Молдова видворяє російського дипломата на тлі шпигунської справи

 • 12087 переглядiв

МЗС Молдови оголосило співробітника посольства рф персоною нон ґрата через діяльність, несумісну з дипломатичним статусом. Це рішення пов'язане з розслідуванням справи про державну зраду та шпигунство на користь росії.

МЗС Молдови сповістило російського посла про те, що один з російських дипломатів став персоною нон ґрата та має покинути територію країни. Про це УНН пише з посиланням на newsmaker.

Деталі

Міністерство закордонних справ Молдови викликало на консультації посла росії в Кишиневі олега васнецова. Видання зазначає, що дипломата помітили 1 серпня, коли він заходив у будівлю МЗС. Пізніше відомство підтвердило, що викликало Васнецова аби сповістити про те, що одного зі співробітників посольства рф оголосили персоною нон ґрата на території Молдови.

Рішення про висилку було ухвалено в результаті проведених заходів, які дали змогу зібрати інформацію і докази того, що російський дипломат здійснював на території Молдови діяльність, несумісну з дипломатичним статусом

- зазначили в МЗС.

Там зазначили, що оголошений персоною нон ґрата співробітник російського посольства має найближчим часом покинути країну.

Додамо

Напередодні співробітники Служби інформації та безпеки і Прокуратури по боротьбі з оргзлочинністю та особливих справах провели обшуки в будівлі парламенту. Пояснили їх розслідуванням справи про державну зраду. У ній затримали на 72 години главу юридичного департаменту Іона Крянге і співробітника Прикордонної поліції, яких підозрюють у шпигунстві на користь росії. За версією слідства, вони зустрічалися зі співробітником посольства рф і за грошову винагороду передавали йому інформацію.

Розв'язана росією проти України загарбницька війна не є абстрактною ні для Республіки Молдова, ні для Румунії - Кулеба23.07.24, 17:55

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Умєров: додаткові ресурси на оборону критично важливі

 • 27203 переглядiв

Стрілець Куліш приніс Україні "срібло" Олімпіади-2024

 • 59578 переглядiв