ukenru
mobilni-grupi-proveli-blizko-30-obshukiv-u-kiyevi-prikrili-konverttsentr-z-obigom-u-300-mln-grn

Мобільні групи провели близько 30 обшуків: у Києві прикрили конвертцентр з обігом у 300 млн грн

 • 14569 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У Києві припинили діяльність конвертаційного центру, який впродовж 2017-2020 років конвертував близько 300 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державної фіскальної служби України.

Співробітники ГУ ДФС у місті Києві припинили діяльність “центру мінімізації платежів до бюджету”, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з переведення безготівкових коштів у готівку.

Правоохоронці встановили, що група осіб протягом 2017-2020 років через підконтрольні “транзитно-конвертаційні підприємства” та підприємства з ознаками “фіктивності” надавала послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки.

Останні перераховували безготівкові грошові кошти на рахунки підприємств підконтрольних правопорушникам за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (роботи чи послуги), які в свою чергу формували незаконний податковий кредит за рахунок власних підприємств-імпортерів.

Надалі незаконно “проконвертована” готівка разом із підробленими первинними документами, передавалась “вигодонабувачам”.

Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів протягом 2017-2020 років із використанням реквізитів “транзитно-конвертаційних підприємств” склав близько 300 млн гривень. Ймовірні втрати бюджету - понад 50 млн гривень. Досудове розслідування триває.

Деталі

Вартість послуг з конвертації складала 9-10% від проконвертованої суми.

Аби приховати незаконну діяльність організатори конвертцентру використовували 9 суб’єктів господарської діяльності.

“Задля оперативного та всебічного розслідування було створено 20 мобільних слідчо-оперативних груп, якими на підставі ухвал районного суду м. Києва проведено 27 обшуків”, - вказано у повідомленні.

В результаті проведення слідчих дій правоохоронці вилучили документальні підтвердження протиправної діяльності, електронні носії, бухгалтерську документацію СГД з ознаками “транзитності” та “фіктивності”, чорнові записи та понад 2 млн гривень готівки.

Доповнення

На Донеччині ліквідовано центр мінімізації податкових платежів з обігом у 300 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП