ukenru
mobilizatsiia-v-krymu-rosiiany-provodiat-masovi-oblavy-na-krymchan-u-musulmanske-sviato

Мобілізація в Криму: росіяни проводять масові облави на кримчан у мусульманське свято

 • 20203 переглядiв

Росіяни провели масову облаву на кримчан з метою насильницької мобілізації їх до російських збройних сил під час мусульманського свята Ураза-Байрам, що суперечить усім морально-етичним нормам.

Окупанти мобілізували кримчан під час мусульманського свята Ураза-байрам. Про це пише телеграм-канал кримських партизан "АТЕШ", передає УНН.

росіяни провели масову облаву на місцеве населення Сімферопольського району з метою мобілізації їх до збройних сил рф безпосередньо в одне з головних мусульманських свят.

- ідеться в повідомленні.

Деталі

Активісти зазначають, що росіяни продовжують проводити мобілізацію на окупованих українських територіях, що є тяжким міжнародним злочином.

Раніше вони заявили, що планують збільшити чисельність своєї армії на 300 тисяч осіб.

Тепер ми знаємо якими методами.

- прокоментували активісти.

Нагадаємо

Ще в грудні минулого року "АТЕШ" повідомляв про те, що російські військові в окупованому Криму активно переміщують техніку і збирають мобілізованих. За подіями на півострові стежать партизани.

Наприкінці березня президент Росії Володимир Путін підписав https://unn.ua/ru/news/putin-podpisal-ukaz-o-vesennem-prizive-do-leta-mobiliziruyut-150-tisyach-rossiyan   указ про весняну призовну кампанію. На обов'язкову військову службу з 1 квітня по 15 липня призвуть 150 тисяч осіб

Тетяна Салганік

Війна