mobilizatsiia-uviaznenykh-profilnyi-komitet-rekomenduvav-radi-pryiniaty-zakonoproekt

Мобілізація ув'язнених: профільний комітет рекомендував Раді прийняти законопроект

 • 25670 переглядiв

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує ухвалити законопроєкт, який дозволить звільнити ув'язнених від відбування покарання, якщо вони проходять військову службу під час мобілізації та воєнного стану, з певними умовами та винятками.

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти законопроєкт, який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби. Про це повідомив народний депутат Олександр Бакумов, передає УНН.

Деталі

Умовно-дострокове звільнення для участі в обороні держави. Комітет з питань правоохоронної діяльності сьогодні рекомендував ВР прийняти законопроєкт №11079-1 за основу в першому читанні

- повідомив Бакумов.

За його словами, умовно-дострокове звільнення особи від відбування покарання для проходження військової служби можливе лише:

  • під час проведення мобілізації та введення воєнного стану;
  • за згодою засудженої особи;
  • за згодою командира в/ч;
  • у разі проходження ВЛК.

Особа, яка скористалася УДЗ для участі в обороні держави, звільняється від відбування основного покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі

- додав Бакумов.

Він зазначив, що скористатися умовно-достроковим звільненням не зможуть скористатися особи, які засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки, за скоєння умисного вбивства двох або більше осіб, або поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством.

Криміналізоване ухилення осіб від проходження військової служби, які скористалися УДЗ для участі в обороні держави, - карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років

- резюмував нардеп.

Нагадаємо

Законопроєкт який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби, внесли до Верховної Ради 13 березня.

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі