ukenru
mkhp-kosyuka-zapustiv-noviy-osvitniy-proekt

МХП Косюка запустив новий освітній проект

 • 21036 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Агрохолдинг МХП запустив нову освітню програму для учнів українських шкіл, передає УНН із посиланням на пресслужбу компанії.

"Школа сталого розвитку МХП" впроваджуватиметься серед учнів п’ятих класів. Пізніше проект масштабуватиметься на старші класи.

Цитата пресслужби МХП:

"Мета проекту — створення екосистеми для інтегрального виховання нового відповідального покоління, розвитку критичного мислення та формування цінностей і принципів на базі Цілей сталого розвитку ООН у процесі навчання у школі", - уточнили в МХП.

Деталі

Проект реалізують на базі шкіл у регіонах присутності підприємств холдингу МХП. Разом із вчительською спільнотою, волонтерами МХП, амбасадорами МХП, експертами та консультантами.

Окрім того, лекції для дітей читатиме топ-менеджмент МХП. Компанія підтримує цілі Сталого розвитку ООН і заохочує молодь.

Цитати керівників проекту:

"Я сама є мамою двох дітей і мені не байдужий розвиток молодого покоління. Ідея нашого проекту полягає у побудові освітньої системи для дітей. Над створенням проекту працювало багато людей. Колеги в МХП приділяють свій особистий час і йдуть у корпоративне волонтерство, бо кожен розуміє — виховання нового українця чи українки важливе для того, щоб побудувати сучасну Україну. Люди, які готові змінюватися самі, змінюють і світ навколо себе", — коментує керівник проекту, директорка Департаменту зв’язків з інвесторами МХП Анастасія Соботюк.

"Новий, сталий та свідомий українець — саме цього вкрай потребує наша країна. У всьому світі корпоративний сектор все більше переймає на себе ролі держави. І освіта не є виключенням. Хочеш зробити щось добре — зроби це сам! І МХП готовий активно долучатися та відповідати за формування сталого мислення у молоді", — додає керівник проекту, очільник Управління фінансів МХП Надія Жеребнюк.

Проект на місцях підтримуватимуть партнери програми - Центр "Розвиток КСВ" та Благодійний Фонд "МХП — Громаді".

"Впроваджуючи пілотний проект у трьох школах, ми маємо далекоглядні плани. Адже результати проекту стануть підґрунтям для масштабування по всіх школах України для навчання молодого покоління засадам сталого розвитку. А це понад 2 млн дітей, віком від 10 до 14 років", — зазначає партнерка проекту, керівник Центру "Розвиток КСВ" Марина Саприкіна.

Посвяту в чемпіони програми вже пройшли учні п’ятих класів трьох українських шкіл: з міста Канева Черкаської області, міста Ладижин, що на Вінниччині, та міста Миронівка Київської області. Кожен учень став амбасадором 17 Глобальних цілей ООН.

Доповнення

Проект "Школа сталого розвитку МХП" з’явився в МХП під час лідерської програми для співробітників МХП — MHP Leaders HUB, у якій кожен, хто працює в компанії, мав можливість подати заявку на участь та стати її учасником. Вона складалася із декількох етапів. Тривалість відбору учасників зайняла близько 4 місяців. За результатами успішного проходження відбірних турів, були визначені учасники програми. На початку вересня 2020 року учасники програми MHP Leaders HUB у складі 7 команд презентували результати своєї роботи. Шляхом голосування серед топ-менеджменту МХП були визначені три найкращі проекти MHP Leaders HUB, серед яких й "Школа сталого розвитку МХП".

Програма "Школа сталого розвитку МХП" триватиме до кінця поточного навчального року. Масштабування проекту заплановане на початок 2021-2022 навчального року.

Довідка УНН. МХП – один з найбільших агрохолдингів України, провідний виробник і експортер курячого м'яса в Україні з високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). Засновник компанії Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Суспільство