mizhnarodna-kompaniya-flydubai-vidnovila-poloti-do-afganistanu-pislya-2-richnoyi-perervi-vidkoli-do-vladi-priyshli-talibi

Міжнародна компанія Flydubai відновила польоти до Афганістану після 2-річної перерви, відколи до влади прийшли таліби

 • 32022 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Авіакомпанія Flydubai, що базується в Дубаї, відновила виконання рейсів до Афганістану після майже дворічної перерви, коли рух Талібан захопив владу. Офіційні особи правлячого в Афганістані Талібану привітали відновлення рейсів FlyDubai до міжнародного аеропорту Кабула, пише АР, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що всі міжнародні авіакомпанії припинили польоти до Афганістану після того, як у середині серпня 2021 року таліби захопили владу в Афганістані, а сили США та НАТО вийшли з країни після двох десятиліть базування там.

Літак авіакомпанії FlyDubai приземлився в Кабулі в середу. FlyDubai, дочірній перевізник далекомагістральної авіакомпанії Emirates, тепер виконуватиме два рейси на день до Кабула.

Офіс віце-прем'єр-міністра Талібану Абдула Гані Барадара охарактеризував відновлення польотів як «свідоцтво відновлення повітряного простору Афганістану до безпечного та звичайного стану, що дозволяє виконувати різні типи польотів». Проте майже всі західні перевізники уникають польотів у повітряному просторі Афганістану.

Цитата

«Це свідчить про те, що всі аеропорти в Афганістані тепер оснащені необхідними зручностями та дотримуються стандартних послуг», — йдеться в заяві Талібану.

Доповнення

У травні 2022 року таліби підписали угоду, яка дозволила еміратській компанії управляти трьома аеропортами в Афганістані. Згідно з угодою, компанія GAAC Solutions з Абу-Дабі буде керувати аеропортами в Гераті, Кабулі та Кандагарі.

Дві афганські авіакомпанії Kam Air і Ariana Afghan Airlines виконують рейси з Кабула в такі місця, як Дубай, Москва, Ісламабад і Стамбул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талібан погрожує захопити Іран: на прикордонні відбулися бої

Відновлення польотів відбулося після того, як у понеділок журналісти Associated Press побачили, як посланник афганського руху Талібан в ОАЕ Бадруддін Хаккані проходив через Airbus A380, розглядаючи крісла бізнес-класу на Dubai Air Show. Нещодавно його призначили на посаду в Абу-Дабі, столиці ОАЕ.

В Еміратах, які довгий час підтримували США, протягом багатьох років розташовувалися дипломатичні установи Афганістану як за Талібану, так і за його колишнього уряду, підтримуваного Заходом. Колишнього президента Афганістану Ашрафа Гані бачили в країні одразу після втечі від наступу талібів у 2021 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Харків під ударами окупантів — ОВА

     • 77394 переглядiв