ukenru
mitno-logistichni-skladi-mayut-posileno-kontrolyuvatisya-z-boku-derzhavi-ekspert

Митно-логістичні склади мають посилено контролюватися з боку держави - експерт

 • 9858 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Держава має визнати дієві механізми застосування посиленого контролю митно-логістичних складів в Україні. Про у коментарі УНН розповів екс-голова Держлікслужби, голова правління союзу споживачів медичних послуг лікарських засобів Владислав Онищенко.

Так, на думку В.Онищенка, для того, аби на митно-логістичному складі перепакувати лікарський засіб, потрібно мати відповідну ліцензію. В іншому випадку – це грубе порушення.

"Упакування лікарських засобів – це є стадія виробництва лікзасобу. На це має бути відповідна ліцензія. Не можна просто на складі взяти і перепакувати лікарський засіб. Це ж конкретне порушення. Що значить перепакувати? Вскрити упаковку виробника? Хто має її вскрити? Який це персонал? Наскільки він відповідає санітарним вимогам? Наскільки відповідають санітарним вимогам самі умови вскриття? Такого бути не може. Є такі факти, що перепаковуються лікарські засоби, але вони мають відповідну ліцензію на це", - сказав він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Якість усієї імпортної фармпродукції залежить від роботи митно-логістичних складів

Також, на думку В.Онищенка, на сьогодні питання про реформування митно-логістичних складів в Україні не виникає. Йдеться про посилений контроль та ефективність роботи Держлікслужби у цьому напрямку.

"Не потрібно реформувати митно-логістичні склади, треба контролювати їх, треба визначити дієві механізми застосування цього контролю. Мене дивує, в чому визначається ефективність Держлікслужби, яка з року в рік перевіряє одні і ті ж об'єкти і виявляє одні і ті ж порушення? З року в рік! І як взагалі планується необхідність таких перевірок? Навіщо фінансувати цю службу, якщо вона тільки видає ліцензії і нікого не перевіряє! Держлікслужба, вона начебто є, але нічого не робить. І з року в рік виявляє одні і ті ж самі порушення і що в результаті?" - резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, один з найбільш фармскладів “Біокон”, де зберігають свою продукцію низка іноземних і вітчизняних виробників ліків, на предмет додержанні ліцензійних вимог Держлікслужба не перевіряла вже протягом 4 років.

За словами М.Іонова, загалом на предмет додержання ліцензійних вимог, компанії, які займаються зберіганням та перевезенням ліків переважно міжнародних виробників, має перевіряти Держлікслужба.

З тими фармацевтичними комплексами, які не дотримуються ліцензійних вимог, не буде працювати іноземний постачальник лікарських засобів.

Більше того, якщо такі порушення виявляються, то це шкодить іміджу України на міжнародній арені.

Також нагадаємо, стан “постійної реорганізації” Держлікслужби дозволяє недобросовісним компаніям отримувати надприбутки.

Українські Національні Новини

Політика