ukenru
misiya-obsye-prozvituvala-pro-otrimannya-povidomlen-schodo-rozvedennya-sil-u-zolotomu

Місія ОБСЄ прозвітувала про отримання повідомлень щодо розведення сил у Золотому

 • 8135 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ прозвітувала про отримання повідомлень про завершення відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Золотого. Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ від 2 листопада, передає УНН.

"1 листопада СММ отримала листа від збройних формувань із непідконтрольних урядові районів Луганської області з повідомленням про те, що вони завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Золотого. 2 листопада місія отримала дві вербальні ноти від Міністерства закордонних справ України з повідомленням про те, що Збройні сили України завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Золотого", - йдеться у звіті.

Як вказали спостерігачі, місія зафіксувала початок процесу розведення сил і засобів на ділянці розведення у районі Золотого невдовзі після 12:00 29 жовтня, коли військовослужбовці Збройних сил України і члени збройних формувань разом зі своєю зброєю почали залишати свої позиції та виходити за межі ділянки розведення. "Команди СММ були присутні впродовж усього процесу розведення в наступні дні", - зауважили у місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У штабі ООС розповіли про етапи процесу розведення сил біля Золотого

"У вербальних нотах Міністерства закордонних справ України та в листі від збройних формувань також викладено повідомлення про готовність розпочати демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення з ділянки розведення, разом із вихідною інформацією та географічними координатами згаданих фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення", - заявили у СММ.

Як зазначається, ці повідомлення були надіслані СММ згідно з план-графіком, який узгоджений ТКГ 1 жовтня 2019 року та регламентує заходи з відведення сил і засобів, демонтажу фортифікаційних споруд і розмінування на ділянках розведення.

"У вербальних нотах та листі також зазначено, що демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення почнеться згідно з узгодженим план-графіком. Місія продовжує активний моніторинг і повідомлятиме про перебіг ситуації", - зазначили у місії.

Нагадаємо, як повідомили УНН у пресцентрі ООС 3 листопада, у районі розведення сил біля Золотого почався процес розмінування.

За даними пресцентру ООС, 1 листопада українська сторона завершила розведення сил та засобів у Золотому. Процес розведення сторін триває протягом 30 днів та передбачає певний алгоритм дій для військовослужбовців та представників міжнародної моніторингової місії ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Суспільство