minreintehratsii-rozghliadaietsia-ideia-zapusku-mobilnykh-aptek-na-bazi-ukrposhty

Мінреінтеграції: розглядається ідея запуску мобільних аптек на базі Укрпошти

 • 29531 переглядiв

У селах і на прифронтових територіях можуть з’явитися мобільні аптеки, розглядається ідея їх роботи на базі Укрпошти, повідомили у Мінреінтеграції у вівторок, пише УНН.

Деталі

У разі запровадження мобільних аптек, як повідомляється, вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура.

Як вказано, основна увага була приділена питанню отримання АТ "Укрпошта" ліцензії на реалізацію медичних препаратів. Адже право створювати подібні мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств.

"Надання поштовому оператору такого права зможе розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року", - зазначили у Мінреінтеграції.

Як зазначається, у випадку реалізації цієї ініціативи планується:

1. Відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти, що дасть змогу забезпечити доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня.

2. Забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.

3. Інтеграція з програмою "Доступні ліки".

У мобільних аптечних пунктах діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати видаватимуться виключно за рецептом, вказали у Мінрентеграції.

У селах та на прифронтових територіях запрацюють мобільні аптеки07.08.23, 13:16 • [views_200895]

Юлія Шрамко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Тайвань посилив санкції проти росії та білорусі

     • 29492 переглядiв

    Twitter порушив контракт, не виплативши мільйонні бонуси – Reuters

     • 31824 переглядiв