ukenru
minosviti-vvazhaye-scho-distantsiyne-navchannya-v-ukrayini-organizovano-yakisno

Міносвіти вважає, що дистанційне навчання в Україні "організовано якісно"

 • 14954 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. На платформі "Всеукраїнська школа онлайн" зареєструвалися 103,7 тис. осіб, у Міністерстві освіти і науки відзначили, що показники відвідуваності платформи зростають і це означає, що дистанційне навчання "організовано якісно". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОН.

"З початку нового року на платформі "Всеукраїнська школа онлайн" зареєструвалися 103 тис. 724 особи, з них 76 тис. 15 учнів, 23 тис. 6 вчителів, решта – слухачі. Найбільше користувачів та взаємодій спостерігалося 11 січня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за словами очільника Міносвіти Сергія Шкарлета, "усі заклади загальної середньої освіти працюють онлайн".

"Радує, що показники відвідуваності платформи зростають. Це означає, що платформа користується попитом та дистанційне навчання організовано якісно. За час існування платформи користувачі провзаємодіяли з нею 12 мільйонів разів", – сказав міністр.

Він зазначив, що для користування платформою необхідно пройти безкоштовну реєстрацію.

Нагадаємо, у МОН розповіли, коли школярі повернуться до повноформатного навчання, оскільки з 8 до 24 січня в Україні, під час локдауну, у частині шкіл тривають канікули, а в частині - організовують дистанційне навчання.

Також у Міносвіти зазначили, що під час дистанційного навчання у школі є вимоги до організації учнів з технічними засобами, тривалість навчання за комп’ютером обмежується, проте, це не впливає на тривалість уроків.

Як повідомлялося раніше в УНН, у жовтні 2020 року у МОН заявили про готовність України до дистанційного навчання.

При цьому, у Міністерстві зазначили, що дистанційне навчання - виключно відповідальність учнів.

Українські Національні Новини

Політика