ministry-zakordonnykh-sprav-g7-vyslovyly-pidtrymku-prodovzhenniu-peremyria-mizh-izrailem-i-khamas

Міністри закордонних справ G7 висловили підтримку продовженню перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС

 • 25784 переглядiв

Міністри закордонних справ країн великої сімки висловили свою підтримку щодо продовження перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС, яке дозволила збільшити поставки гуманітарної допомоги та звільнити частину заручників. Відповідну заяву оприлюднив Державний департамент США, пише УНН.

Ми, міністри закордонних справ G7 Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та Верховний представник Європейського Союзу вітаємо звільнення деяких заручників, захоплених 7 жовтня ХАМАСом та іншими терористичними організаціями, а також нещодавню паузу в військових діях, яка дозволила збільшити обсяги гуманітарної допомоги, що надійшла до палестинських цивільних у Газі 

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Також у заяві представники G7, закликають негайно звільнити всіх заручників, полегшити виїзд усіх іноземних громадян та докласти всіх зусиль, щоб забезпечити гуманітарну підтримку цивільного населення, включаючи їжу, воду, пальне та медичні засоби.

Окрім цього вони підкреслили право Ізраїлю захищати себе та свій народ відповідно до міжнародного права, щоб запобігти повторенню терактів 7 жовтня. 

Зрештою очільники МЗС нагадали про важливість захисту цивільних осіб і дотримання норм міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права та зауважили те, що країни великої сімки продовжують співпрацювати з партнерами в регіоні, щоб запобігти подальшій ескалації конфлікту.

Нагадаємо

24 листопада Ізраїль і ХАМАС розпочали чотириденне перемир'я за посередництва Катару.  Згодом сторони погодилися продовжити перемир'я ще на два дні. 

Нещодавно повідомлялося, що ХАМАС та Ізраїль провели обмін полоненими: ХАМАС звільнив 13 ізраїльтян, у тому числі дев'ятьох дітей. Ізраїльська сторона готова продовжити перемир'я, якщо ХАМАС звільнятиме не менше 10-ти заручників на день. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС запросив Ілона Маска до Гази на тлі його поїздки в Ізраїль

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Реформи України "глибоко вражають" - Урсула фон дер Ляєн

     • 23793 переглядiв

    Окупанти вдарили по Херсону: виникли перебої з електрикою

     • 27717 переглядiв

    москва віддає своє майбутнє у заставу Пекіну - Столтенберг

     • 25917 переглядiв