ministry-yes-za-zakrytymy-dveryma-obhovoryt-vizyty-orbana-ta-zaiavy-budapeshta-borrel

Міністри ЄС за закритими дверима обговорить візити Орбана та заяви Будапешта - Боррель

 • 30727 переглядiв

Рада ЄС із закордонних справ обговорить візити Орбана до москви, Києва та Пекіна, а також заяви Угорщини. Боррель закликає до більшої підтримки України та відкидає звинувачення у підштовхуванні до війни.

На засіданні Ради ЄС із закордонних справ за закритими дверима обговорять питання візитів до москви, Києва та Пекіна прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та заяви Будапешта, повідомив по прибуттю на засідання голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у понеділок, пише УНН.

Деталі

Як вказав Верховний представник ЄС, міністри країн блоку сьогодні обговорять питання війни в Україні, зокрема, два основні питання. "Я закличу держави-члени надати більше підтримки для відновлення та заміни електромереж. І друге - ППО. (...) Більше ППО та більше потужностей з виробництва електроенергії. Це два заклики, на які держави-члени мають звернути увагу", - зазначив він. 

Ми послухаємо міністра [закордонних справ України Дмитра] Кулебу. Потім я скличу закрите засідання – лише міністрів – щоб обговорити те, що сталося за останні тижні після візитів до москви, Києва та Пекіна, від прем'єр-міністра [Угорщини Віктора] Орбана, до виступів в Раді Безпеки ООН його міністра закордонних справ [Петера Сійярто], звинувачуючи Європейський Союз у тому, що він є Союзом, який підштовхує до війни

- підкреслив Боррель.

Боррель наголосив, що "це абсолютно неприйнятно". "Європейський Союз підтримує Україну та бажає закінчити цю війну на підставі Статуту ООН. Ми обговоримо, як держави-члени оцінюють цю позицію країни, яка водночас головує у [Раді] Європейського Союзу", - вказав голова дипломатії ЄС

"Європейський Союз не підштовхує до війни; він не на боці війни; він у війні захищає Україну перед агресією.", - наголосив Боррель.

Орбан пообіцяв продовжити "мирну місію" попри критику ЄС19.07.24, 15:02

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив економічні санкції проти рф

     • 62820 переглядiв

    Знайдено уламки вертольота Robinson, який зник у якутії 19 липня

     • 12497 переглядiв