ukenru
ministry-yes-pidtrymaly-ideiu-spriamuvaty-dokhody-vid-zamorozhenykh-rosiiskykh-aktyviv-na-dopomohu-ukraini-borrel

Міністри ЄС підтримали ідею спрямувати доходи від заморожених російських активів на допомогу Україні – Боррель

 • 100335 переглядiв

Міністри закордонних справ ЄС рішуче підтримують використання надходжень від заморожених російських активів для допомоги Україні, заявив Верховний представник ЄС Жозеп Боррель, незважаючи на певну опозицію.

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу рішуче підтримують спрямування доходів від заморожених російських активів на допомогу Україні Про це Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив журналістам у понеділок після зустрічі з міністрами, що відбулася у Брюсселі, передає УНН.

Я не кажу, що була одностайність, але (був) сильний консенсус для прийняття цього рішення.

— сказав Боррель.

Додатково

Серед противників цієї ідеї Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Він запропонував витратити заморожені російські активи на запобігання наслідкам російської агресії та захист України, а не на її відбудову, оскільки агресор повинен платити за свої дії.

ЄС схвалив виділення €5 млрд для України в рамках EPF18.03.24, 17:56 • [views_0]

Раніше Генеральний прокурор України Андрій Костін пояснив  важливість того, аби заморожені російські активи були використані для виплати компенсацій українцям, які постраждали від російської агресії, оскільки росія має сплатити репарації за шкоду, заподіяну її воєнними злочинами.

Тетяна Салганік

Війна