ukenru
ministr-oboroni-velikoyi-britaniyi-nadsilati-vinischuvachi-ukrayini-poki-nepravilniy-pidkhid

Міністр оборони Великої Британії: "Надсилати винищувачі Україні "поки" - неправильний підхід"

 • 1231693 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що рішення "поки що" не відправляти винищувачі в Україну є правильним. Про це пише УНН посилаючись на CNN.

Цитата

"Зараз їм потрібні бронетехніка та танки", - сказав Воллес журналістам, коли його запитали, чому Велика Британія не відправить літаки, вказавши на зобов'язання Великої Британії відправити танки "Челленджер" для підтримки київських військ.

"Я займався цим досить довгий час і засвоїв деякі речі: ніколи нічого не виключати", - сказав він.

Воллес визнав, що це "неправильне рішення", але додав: "На даний момент я не думаю, що це правильний підхід".

Що передувало

Коментарі міністра оборони пролунали після того, як у вівторок представник Даунінг-стріт заявив журналістам, що винищувачі "надзвичайно складні та вимагають місяців, щоб навчитися літати", додавши, що постачати їх Україні "недоцільно".

У середу колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон приєднався до Києва у його закликах до відправлення літаків Україні під час візиту до Вашингтона.

"Все, що я скажу, це те, що кожного разу, коли ми говоримо, що буде помилкою передавати ту чи іншу зброю, ми зрештою робимо це, і це виявляється правильним для України", - сказав Джонсон Fox News.

Після коментарів Джонсона офіційний представник прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака зазначив, що Джонсон "діяв у своїй власній якості, а не від імені уряду Великої Британії".

Українські Національні Новини

Новини Світу