ministerstvo-oboroni-britaniyi-vipadkovo-nadislalo-sekretnu-informatsiyu-soyuzniku-kremlya-zmi

Міністерство оборони Британії випадково надіслало секретну інформацію союзнику кремля - ЗМІ

 • 512055 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Кілька електронних листів, призначених для Пентагону, через друкарську помилку випадково потрапили до союзної росії країни Малі. Велика Британія розпочала розслідування інциденту, повідомляє УНН із посиланням на Sky News.

Деталі

Міністерство оборони Великої Британії розпочало розслідування після того, як чиновники випадково надіслали електронні листи з секретною інформацією до країни-союзника росії.

"Невелика кількість" електронних листів, призначених для Пентагону, потрапила до Малі через пропуск літери "i" в адресі електронної пошти.

Британські чиновники відправили повідомлення на адресу, що закінчується на домен ".ml" західноафриканської країни, а не на ".mil" американських військових.

Представник міністерства оборони Британії заявив:

"Ми розпочали розслідування після того, як невелика кількість електронних листів була помилково переадресована на неправильний поштовий домен. Ми впевнені, що вони не містили жодної інформації, яка могла б поставити під загрозу операційну безпеку або технічні дані. Уся конфіденційна інформація зберігається в системах, розроблених для мінімізації ризику помилкового перенаправлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США: є ознаки, що російська "група вагнера" намагалася переправити зброю через Малі

Доповнення

Минулого тижня стало відомо, що така ж помилка в США призвела до того, що мільйони військових електронних листів потрапили до Малі.

Стверджувалося, що масштаб британської помилки, про яку вперше повідомила газета "Таймс", був дуже малий у порівнянні з цим.

Контекст

Малі була серед шести африканських країн, яким володимир путін пообіцяв безкоштовні поставки зерна після того, як росія вийшла з чорноморської зернової угоди з Україною.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі