ukenru
minfin-rozrobiv-plani-reformuvannya-podatkovoyi-i-mitnoyi-sluzhb

Мінфін розробив плани реформування податкової і митної служб

 • 14448 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Мінфін спільно з міжвідомчою робочою групою розробив два проекти планів заходів для реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову та митну політику. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, передає УНН.

Як зазначили в прес-службі, передбачені у плані заходи сприятимуть інституційному реформуванню Державної податкової і Державної митної служб, що відповідатиме сучасним міжнародним стандартам та усуне недоліки у системі адміністрування податків, митного оформлення, а також забезпечить впровадження в роботу зазначених органів найкращих світових практик як у вигляді запровадження нових процедур, так і через модернізацію наявних.

План зокрема передбачає оптимізацію організаційної та функціональної структур служб; удосконалення процедур адміністративного оскарження; управління інформаційними системами та технологіями; розвиток персоналу, антикорупційні заходи; стимулювання добровільної сплати податків, розвиток податкових сервісів; управління ризиками, податковий контроль та аудит тощо.

При цьому в Мінфіні додали, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабінету міністрів від 5 липня 2019 р. №542-р "Про затвердження планів заходів щодо реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову та митну політику".

Нагадаємо, 17 травня новостворена в Україні Державна податкова служба отримала реєстрацію як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій.

Українські Національні Новини

Економіка