milyon-griven-zbitkiv-na-oblashtuvanni-ukrittiv-suditimut-posadovtsiv-shevchenkivskoyi-rda-ta-pidryadnikiv

Мільйон гривень збитків на облаштуванні укриттів: судитимуть посадовців Шевченківської РДА та підрядників

 • 351436 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Чиновників Шевченківської районної державної адміністрації та підрядників судитимуть за завдання одного мільйона гривень збитків під час облаштування укриттів у школах та дитячих садках. Про це повідомляє УНН із посиланням на Київську міську прокуратуру.

Деталі

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо начальника та двох заступників начальника управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, а також двох підприємців за фактом розтрати бюджетних коштів та підроблення офіційних документів.

Згідно з даними слідства, управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 дитячих навчальних закладах Шевченківського району на суму понад 3, 7 млн гривень.

Договір із постачальником був укладений попри те, що пропозиція постачальника щодо вартості меблів значно перевищувала ринкову.

Через це державі нанесено збитків на суму понад 1 млн гривень, заявили в прокуратурі.

У межах досудового розслідування підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави на суму від 300 тис. грн до 1 млн гривень. Також арештували майно фігурантів.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо

1 червня 2023 року у Деснянському районі міста Києва від дії вражаючих факторів вибуху ракети загинуло троє людей, у тому числі малолітня дитина, ще семеро громадян отримали травми різного ступеню тяжкості.

Трагедія сталася біля укриття, розташованого в приміщенні комунального медичного закладу, двері якого були зачинені.

Після трагедії Володимир Зеленський доручив перевірити стан всіх укриттів та сховищ по країні, а також можливість вільного доступу до них.

26 червня Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання до них доступу.

Наступного дня уряд звільнив низку голів районних державних адміністрацій, на території яких були виявлені значні порушення щодо утримання укриттів та сховищ у належному стані. Деяким чиновникам оголосили догани.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонському напрямку Сили оборони готуються до наступу

     • 486040 переглядiв

    В Україну повернули тіла 62 полеглих захисників

     • 302255 переглядiв