ukenru
milyarder-mayk-blumberg-viyshov-z-prezidentskikh-peregoniv-i-pidtrimav-baydena

Мільярдер Блумберг вийшов з президентських перегонів в США і підтримав Байдена

 • 13992 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Витративши понад півмільярда доларів лише на політичну рекламу, американський мільярдер Майк Блумберг вирішив вийти з передвиборчих перегонів у США. Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

Блумберг прийняв таке рішення після впевненої перемоги, яку здобув колишній віце-президент США Джо Байден у так званий "Супервівторок". Байден переміг у дев'яти штатах з 14, де у цей день відбувались голосування. Водночас Блумберг, який робив основну ставку саме на “Супервівторок”, у більшості штатів посів третє або четверте місце.

Після поразки мільярдер закликав виборців об'єднатись навколо Джо Байдена як єдиного кандидата від Демократичної партії.

"Три місяці тому я приєднався до гонки, щоб перемогти Дональда Трампа. Сьогодні я йду з тієї ж причини, – заявив Блумберг у Twitter. – Перемога над Трампом починається з об'єднання навколо кандидата, який має найкращі шанси це зробити. Це очевидно – мій друг і визначний американець Джо Байден".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Forbes: Блумберг витратив понад 1 млн долл. на передвиборні меми в Instagram

На рішення Блумберга знятись із виборів відреагував чинний президент США Дональд Трамп, висміявши його у Twitter.

“Міні Майк Блумберг щойно вийшов з президентської гонки. Я б уже давно сказав йому, що в нього немає того, що потрібно - і він би зберіг собі мільярд доларів, справжню ціну. Тепер він влиє гроші в кампанію Сонливого Джо, сподіваючись зберегти обличчя. Це не спрацює!” - написав Трамп.

Нагадаємо, понад 60% американців вважають, що Трампа переоберуть на пост президента.

Українські Національні Новини

Політика