mi-koristuyemosya-riznimi-dzherelami-informatsiyi-svyatoslav-piskun-pro-komentar-schodo-stanu-sprav-u-47-y-brigadi-zsu-magura

Ми користуємося різними джерелами інформації: Святослав Піскун про коментар щодо стану справ у 47-ій бригаді ЗСУ "Маґура"

 • 1674982 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун в ексклюзивному коментарі УНН прокоментував ситуацію щодо протилежних думок та інформації щодо ситуації навколо 47-мої окремої механізованої бригади Збройних Сил України «Маґура». Також він вибачився перед командуванням та бійцями бригади.

Деталі

Говорячи про суперечку з головним майстер-сержантом бригади Валерієм Маркусом, він зазначив що його заява базувалася на словах брата, який служить у цьому підрозділі та повідомив про втрати особового складу. Своєю чергою Валерій Маркус за погодженням з військовими навів протилежну інформацію, за якою відсоток втрат у бригаді під час активних бойових дій в рази нижчий навіть від того, який передбачали в Генштабі.

«Він (Валерій Маркус - ред.) користується тим, що він бачить і спілкується з військовими, а Піскун спілкується з їхніми батьками, мамами, сестрами, братами. У мене зовсім інша інформація і вона більше ґрунтується на переживаннях за дітей», - зазначив Святослав Піскун.

«Якщо я щось сказав не так – я прошу пробачення у Валерія і його однополчан. Я думаю, що ми виправимо ситуацію і після перемоги потиснемо один одному руки. Аби у нього все було нормально на фронті», - підкреслив він, додавши, що йому особисто довелося залучитися до лав тероборони, оскільки у його віці потрапити до лав ЗСУ не вдалося.

Контекст

Святослав Піскун повідомив, що 47-ма бригада ЗСУ "Маґура" зазнає на фронті шалених втрат, а його брат, який там служить, через це вже втретє переходить у повністю оновлений підрозділ.

За словами Піскуна, солдатів посилають на мінні поля, а його брат пише йому: "Скільки ж можна нас убивати?".

Майстер-сержант бригади Валерій Маркус назвав розповідь Піскуна підіграванням російській пропаганді, а поширену інформацію про втрати в підрозділі неправдивою. Він додав, що поки триває війна, заборонено називати кількість втрат у підрозділі, але в Генштабі йому дозволили назвати відсоток втрат.

"Якщо всіх наших загиблих за більш ніж місяць щоденних штурмів додати до зниклих безвісти — ми їх усіх порахуємо до вбитих, — ця цифра складе менш ніж 2% за більш як місяць щоденних штурмових дій. Для порівняння, на час виконання нами операцій прораховували 14% втрат на день, а в нас менш ніж 2% за місяць. У нашій бригаді бережуть людей", — повідомив Маркус.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ОГХК – сумний мем "великої приватизації"?

     • 1257738 переглядiв

    Зеленський розширив повноваження двох послів

     • 619977 переглядiв

    Віцепрезидентом ПА ОБСЄ став український нардеп

     • 4581180 переглядiв