ukenru
mert-zaproponuvalo-onlayn-magazin-zamist-vitrachannya-chasu-na-tender

МЕРТ запропонувало онлайн-магазин замість "витрачання часу" на тендер

 • 6401 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. В Україні розроблено та запущено онлайн-магазин для державних закупівельників. Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент УНН.

"Ми презентуємо дуже важливий крок, розроблений з вчорашнього дня, і власне вступив у промислову експлуатацію. Це – електронні каталоги… Якщо казати просто, електронні каталоги – це державний онлайн-магазин", - сказав Нефьодов.

З його слів, в Україні всі звикли до того, що єдиний або головний механізм закупівлі державою – це тендер. Водночас для замовника і постачальника існує велике навантаження через постійне повторення процесу підготовки великого пакету документів, очікування тощо.

"Механізм, який ми запускаємо, це магазин державного онлайн-магазину, коли замість того, аби проводити державному закупівельнику тендер, він може зайти в цей магазин, подивитись на те, які товари там вже відібрані і представлені", - зазначив перший заступник міністра.

Він додав, що у цьому магазині попередньо кваліфіковані постачальники – вони "не прийшли з вулиці", підтвердили спроможність тощо.

"Після цього не треба втрачати час на проведення ще одного тендеру – можна обрати товар там… Цей електронний каталог буде поширюватись, наприклад, на комп’ютерне обладнання, де минулого року було звітів на 440 млн грн, це так звані машини для обробки даних – сервери, інше обладнання на 1,2 млрд грн звітів, офісне устаткування - 450 млн грн звітів тощо. Звіт – це прямий договір. Означає, що ніхто, в принципі, не проводив тендер, нічого не обирав – просто прийшли до постачальника і щось купили", - додав Нефьодов.

Він зауважив, що очевидно найбільша користь нової системи – для медичної сфери.

Нагадаємо, уряд дозволив електронну торгівлю ліцензіями на користування надрами. 6 грудня стартували перші електронні торги дозволами на користування надрами.

Українські Національні Новини

Економіка