ukenru
merkel-poyide-na-peregovori-do-baydena-u-vashington-15-lipnya-biliy-dim

Меркель поїде на переговори до Байдена у Вашингтон 15 липня - Білий дім

 • 18457 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Президент США Джо Байден 15 липня прийме канцлера Німеччини Ангелу Меркель у Вашингтоні. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Джен Дженніфер Псакі, опублікованій в п'ятницю, передає УНН.

Цитата

"Президент Байден з нетерпінням чекає можливості привітати канцлера Німеччини Ангелу Меркель в Білому домі 15 липня 2021 року. Візит канцлера Меркель підтвердить глибокі двосторонні зв'язки між Сполученими Штатами і Німеччиною", - заявила Дженніфер Псакі.

Деталі

За словами прессекретаря, лідери США і ФРН обговорять "прихильність тісній співпраці з низки загальних проблем", включаючи пандемію COVID-19, усунення загрози зміни клімату та сприяння економічному процвітанню та міжнародної безпеки.

Що було раніше

Раніше сьогодні ЗМІ з посиланням на джерело повідомляли, що канцлер ФРН Ангела Меркель має намір відправитися з особистим візитом в США для того, щоб вирішити суперечку щодо реалізації проекту "Північний потік - 2".

На початку червня стало також відомо, що перед візитом Джо Байдена до Європи Ангела Меркель направила до Вашингтона команду своїх найближчих радників. Однією з тем для переговорів мало стати майбутнє "Північного потоку - 2".

Додамо

За даними росЗМІ, морська частина першої нитки газопроводу "Північний потік-2" технічно завершена - морські секції газопроводу з'єднані між собою. Пусконалагоджувальні роботи по заповненню труби газом почнуться 11 червня.

Українські Національні Новини

Політика