ukenru
mer-timchasovo-okupovanogo-tokmaka-sklav-povnovazhennya

Мер тимчасово окупованого Токмака склав повноваження

 • 297232 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Тимчасово окуповані Токмак та Молочанськ залишились без законно обраних голів. Про це інформує Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Окупанти усунули від влади законно обраного голову Молочанська. Вона, як відомо, і досі знаходиться в полоні у окупантів. Окупаційного самопроголошеного “мера” ще не представили. У Токмаку в.о. міського голови призначено Володимира Вольвача. Ігор Котелевський склав повноваження, але продовжує знаходитися у місті, працює, аби допомагати токмачанам", - повідомили в ОВА.

Деталі

Повідомляється також, що у Молочанській громаді окупанти приблизно тиждень тому на виїзді поставили блок пости, нікого не випускали і ходили по будинках і квартирах, шукаючи та забираючи в полон учасників АТО та проукраїнських активістів. Також перевіряють телефони.

В Токмаку таких дій ще не проводили.

В ОВА попередили, що складною ситуацією на окупованих територіях намагаються скористатися шахраї та спекулянти. Вони, наприклад, пропонують за 10-15% перевести в готівку кошти для потребуючих. Також деякі приватні перевізники, користуючись ситуацією, наживаються на горі, та просять за вивезення у Запоріжжя від 1000 грн за пасажирське місце.

Великою проблемою є мародерство та крадіжки, попереджають в адміністрації.

"Організовані гуманітарні коридори зараз не працюють. Бажаючих виїхати з Токмака та Молочанська дуже багато, тому є реальна потреба збільшити кількість евакуаційних рейсів. Але зараз такої можливості немає, бо російські бандити блокують централізоване вивезення мирного населення. Обласна влада намагається вирішувати цю проблему у щоденному режимі", - повідомили в ОВА.

Нагадаємо

Раніше у Генштабі повідомляли, що у місті Токмак на Запоріжжі російські окупанти планують проведення так званого "референдуму".

Українські Національні Новини

Суспільство