ukenru
menshe-30-ukrayintsiv-viryat-u-zdatnist-derzhavi-podolati-trudnoschi-za-kilka-rokiv-opituvannya

Менше 30% українців вірять у здатність держави подолати труднощі за кілька років - опитування

 • 9107 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Рівень віри громадян у те, що держава здатна подолати всі проблеми і труднощі протягом кількох років, впав нижче 30%. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, передає УНН.

"Порівняно з попередніми місяцями зменшилася частка тих, хто дотримується думки, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років (у вересні 2019 р. таких було 41%, у жовтні - 34%, а за даними останнього опитування - 29%). Частки тих, хто вважає, що країна здатна подолати труднощі у більш віддаленій перспективі, становили відповідно 40%, 43,5% і 46%, а тих, хто вважає, що країна на це не здатна - відповідно 6%, 10% і 11,5%. Два останні варіанти відповіді обиралися респондентами на статистично значущому рівні частіше, ніж у вересні, але різниця з показниками жовтня є статистично незначущою", - йдеться у опитуванні.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 1 по 7 листопада 2019 року. Було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова, із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, ще у вересні поточного року понад 40% українців вважали, що Україна здатна подолати труднощі протягом найближчих кількох років.

Українські Національні Новини

Суспільство