ukenru
medoff-povidav-pro-kokteylniy-etiket

Medoff розповів про коктейльний етикет

 • 13699 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Чому деякі коктейлі п'ють з соломинки або з двох, а інші - ні? Як заведено пити гарячі коктейлі, щоб не обпектися? Дотримання елементарних правил алкогольного етикету при вживанні коктейлів внесе у невелике домашнє застілля додатковий затишок і гармонію, а в ресторані або барі допоможе триматися впевнено. Секретами коктейльного етикету з редакцією УНН поділився виробник відомого українського горілчаного бренду Medoff.

Про соломинки і трубочки у коктейлі

Через трубочку п'ють будь-які напої і коктейлі (як холодні, так і гарячі), які передбачається вживати повільно, не беручи у руки склянку. Холодні - щоб не зігріти їх теплом долонь, гарячі - щоб не обпекти пальці.

Таким чином, через соломинку п'ють коктейлі з льодом, морозивом, глінтвейни та інші напої, у тому числі палаючі шоти, що можуть залишити опік на пальцях. Брати такий коктейль до рук - головне порушення правил "солом'яного" етикету.

Про дві трубочки в коктейлі

Подача коктейлю з двома трубочками може зустрічатися у декількох випадках. По-перше, щоб не перемішувати шари, якщо ми говоримо про багатошаровий алкогольний коктейль, шари якого передбачається пити окремо, не перемішуючи. Тоді соломинки повинні бути різними: перша - тонка і висока, а друга - широка і низька. Або навпаки. Але довжина і діаметр їх обов'язково повинні бути різними.

По-друге, існують коктейлі, пити які можна, лише помішуючи. У цьому випадку однією трубочкою вміст келиха постійно помішують, а через іншу - п'ють.

Інакше кажучи, друга соломинка в коктейлі виконує роль барної ложки.

Про розпивання одного коктейлю "на двох"

Етикет не забороняє пити коктейль відразу двом. Для цього достатньо покласти у нього дві соломинки.

Алкогольні коктейлі створені для того, щоб ними насолоджуватися.

А знайти величезну різноманітність коктейлів можна на порталі бренду: https://medoffcocktails.com/

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу