ukenru
mayzhe-polovina-ukrayintsiv-gotova-pidtrimati-vstup-do-yes-na-referendumi

Майже половина українців готова підтримати вступ до ЄС на референдумі

 • 10359 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. На референдумі щодо вступу до ЄС майже половина українців проголосували б "за", тоді як проти виступило би вдвічі менше громадян. Про такі результати опитування повідомила прес-служба Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає УНН.

"У разі проведення референдуму щодо вступу до ЄС 47,9% жителів країни проголосували б "за", 25,1% проголосували б "проти", а 11,5% утрималися б і не брали участі в голосуванні", - йдеться у повідомленні КМІС.

Крім того, згідно з результатами опитування, 15,5% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання про вступ до ЄС. Таким чином, 65,7% українців, які б узяли участь у референдумі, проголосували б "за" вступ до Європейського Союзу.

Додамо, соціологічне опитування проведене з 12 по 24 вересня 2018 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) методом особистого інтерв'ю. Всього було опитано 2011 респондентів, що проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3%.

Нагадаємо, за останній рік зросла кількість українських громадян, які подорожують до країн ЄС, - із 12% у жовтні 2017 року до майже 17% станом на серпень 2018 року. 

Українські Національні Новини

Політика