ukenru
masova-aktsiya-v-pidtrimku-referendumu-pro-nezalezhnist-kataloniyi-proyshla-v-barseloni

Масова акція в підтримку референдуму про незалежність Каталонії пройшла в Барселоні

 • 9652 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. У Барселоні десятки тисяч людей вимагали провести референдум про незалежність Каталонії. За даними глави регіону Карлеса Пучдемона, в що пройшла в неділю, 11 червня, масової акції брали участь 47 тисяч осіб. Мерія Барселони повідомила про 30 тисяч учасників, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Перед демонстрантами виступив, зокрема, колишній тренер мюнхенської "Баварії" Пеп Гвардіола. У своїй промові, виголошеній на каталонською, іспанською та англійською мовами, знаменитий футболіст заявив про те, що "немає іншого шляху". За його словами, референдум відбудеться, навіть якщо Мадрид цього не хоче.

Нагадаємо, У п'ятницю, 9 червня, К.Пучдемон повідомив про проведення референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня. Жителям регіону належить відповісти на питання: "Чи хотіли б ви, щоб Каталонія була незалежною державою з республіканською формою правління?". Уряд Маріано Рахоя виступає проти проведення референдуму. Мадрид ще не повідомив, як він має намір запобігти цьому голосування.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу