ukenru
manafort-sogodni-postane-pered-sudom-u-nyu-yorku

Манафорт сьогодні постане перед судом у Нью-Йорку

 • 9965 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Колишній очільник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт у четвер постане перед судом в Нью-Йорку за обвинуваченням у скоєнні кримінальних злочинів в однойменному штаті, передає УНН з посиланням на "Голос Америки".

Так, за словами прес-секретаря суду Лусіан Чалфі, в четвер о 14:15 за місцевим часом (23:15 за Києвом) 70-річний Манафорт повинен постати перед суддею Максвеллом Вайлі з Верховного суду штату.

Окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венс висунув Манафорту 16 обвинувачень. Серед обвинувачень - шахрайство з іпотекою, змова і фальсифікація документів, а також ймовірні спроби Манафорта та інших осіб отримати мільйони доларів у вигляді позик на нерухомість в Нью-Йорку.

Венс оприлюднив обвинувальний висновок у березні, в день, коли Манафорт був засуджений федеральним судом.

Наразі Манафорт відбуває ув'язнення терміном 7,5 року за злочини, що були в юрисдикції федерального суду, зокрема, за податкове і банківське шахрайство.

Федеральна прокуратура, як пише видання, звинуватила Манафорта в приховуванні 16 мільйонів доларів, які він заробив як консультант проросійських політиків в Україні, від податкових органів США. Окрім того, пізніше, коли ці гроші закінчилися, він, як повідомляється, вдався до обману банківських службовців, щоб отримати кредити на суму 20 мільйонів доларів.

Федеральні обвинувачення - результат розслідування, проведеного під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера і присвяченого втручанню Росії в президентські вибори 2016 року.

Тепер Манафорту загрожує ще до 25 років в'язниці, якщо він буде засуджений за обвинуваченнями, висунутими йому штатом Нью-Йорк.

Як повідомляв УНН, Манафорта хотіли відправити відбувати покарання в тюрму на острів Райкерс, але, можливо, він взагалі туди не відправиться після того, як новий заступник генерального прокурора при адміністрації Трампа направив запит від адвокатів Манафорта щодо його утримання у федеральній в'язниці.

Українські Національні Новини

Новини Світу