ukenru
malyuska-za-rakhunok-platnikh-kamer-vdalos-vidremontuvati-8-bezkoshtovnikh

Малюська: за рахунок платних камер вдалось відремонтувати 8 безкоштовних

 • 13331 переглядiв

КІЇВ. 11 вересня. УНН. За 5 місяців роботи проекту зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби вдалося не тільки відкрити приміщення з поліпшеними умовами перебування для затриманих, а й за рахунок їхнього продажу відремонтувати 8 безкоштовних камер. Про це повідомив очільник профільного відомства Денис Малюська, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Мін’юсту.

"Платні камери стали одним із джерел фінансування поліпшення загальних умов у СІЗО, так як у держбюджеті коштів на це не передбачено. Гроші від таких платних послуг ідуть до спеціального фонду слідчого ізолятора, з якого і фінансуються поточні та капітальні ремонти в ньому", – зазначив міністр.

Загалом, за даними пресслужби, станом на 11 вересня безкоштовних камер відремонтували на загальну суму 239 709 грн. Найбільше таких приміщень облаштували в Київському СІЗО: 2 камери по 12 місць та 4 камери по 3 місця. Витратили на ці ремонти 215 767 грн. Ще одну камеру на 12 місць облаштували в Сумському слідчому ізоляторі за 17 973 грн. Крім того, за 5 968 грн одномісне безкоштовне приміщення відремонтували в Миколаївському СІЗО.

"Умови перебування затриманих в платних і безкоштовних камерах все ж дещо відрізняються. Адже в поліпшених приміщеннях кращий санвузол, телевізор та ліжка. Та й площа самої камери на одну людину більша. Однак важливо, що на покращення умов у безкоштовних приміщеннях не було витрачено жодної копійки коштів платників податків", – додав Малюська.

Як повідомляв УНН, на думку міністра юстиції, в Україні має залишитися лише дві в’язниці.

Українські Національні Новини

Політика