ukenru
makron-zayaviv-putinu-scho-frantsiya-gotova-zakhischati-teritorialnu-tsilisnist-ukrayini

Макрон заявив Путіну, що Франція готова захищати територіальну цілісність України

 • 29991 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон заявив у понеділок російському колезі Володимиру Путіну, що Франція готова захищати територіальну цілісність України. Про це з посиланням на інформацію Єлисейського палацу напередодні повідомило агентство AFP, пише УНН.

Цитата:

У телефонній розмові тривалістю 1 годину 45 хвилин Макрон висловив "наше глибоке занепокоєння та нашу готовність захищати територіальну цілісність України", заявили в офісі президента Франції.

Путін відповів, що переговори були "ускладнені" українською владою, повідомив Єлисейський палац, додавши, що російський лідер "часто" використовував цю аргументацію.

Деталі

Напередодні на сайті Кремля також з'явилося повідомлення про телефонні переговори президентів Росії та Франції, що відбулися, акценти в якому явно відрізняються від розставлених Єлисейським палацом.

Так, у Путіна заявили, що "з обох боків висловлено незадоволення через відсутність рухів у врегулюванні" збройного конфлікту на сході України.

Також у Кремлі за підсумками розмови зазначають, що "ситуація навколо Донбасу навіть погіршується".

"У цьому контексті Володимир Путін звернув увагу на провокаційний характер масштабних навчань у Чорному , що проводяться США і низкою їхніх союзників, що підвищує напруженість у відносинах між Росією та НАТО", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присутність НАТО в Чорноморському регіоні не загрожує Росії – Столтенберг

Повідомляється, що Путін у розмові висловив невдоволення використанням українською армією безпілотників Bayraktar.

Додамо

Напередодні відбулася зустріч у форматі "нормандської трійки" за участю голів МЗС України, Німеччини та Франції. Раніше зустрітись пропонували і російському міністру, проте той відмовився.

Основною темою переговорів, згідно з повідомленнями, була безпека. За підсумками зустрічі Німеччина та Франція запевнили Україну, що Росія матиме "дуже тяжкі наслідки" у разі широкомасштабної військової операції проти нашої держави.

Українські Національні Новини

Політика