ukenru
makron-z-putinim-obgovorili-ukrayinu-po-telefonu

Макрон з Путіним обговорили Україну по телефону

 • 10524 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. У четвер відбулася телефонна розмова російського лідера Володимира Путіна з французьким колегою Еммануелем Макроном. Президенти обговорили, зокрема, Сирію, Україну і іранську ядерну програму, передає УНН з посиланням на заяву, розміщену на сайті Кремля.

Так, повідомляється, що щодо України була "висловлена готовність активізувати спільну роботу на цьому напрямку, в тому числі в рамках "нормандського формату".

Обговорено стан справ, що склалося після виходу США з Спільного всеосяжного плану дій по врегулюванню ситуації навколо іранської ядерної програми (СВПД).

При обміні думками "про обстановку в Сирії акцентовано принципове значення досягнення політичного врегулювання і подолання наслідків збройного конфлікту".

"Намічено графік майбутніх контактів в різних форматах. Еммануель Макрон з вдячністю прийняв запрошення Володимира Путіна взяти участь в урочистих заходах в Москві 9 травня 2020 року нагоди 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНН, на цьому тижні Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Українські Національні Новини

Політика