ukenru
makron-radit-viganyati-z-shengenskoyi-zoni-krayini-yaki-ne-dopomagayut-z-migrantami

Макрон радить "виганяти" з Шенгенської зони країни, які не допомагають з мігрантами

 • 9880 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни ЄС, які не проявляють солідарність щодо політики міграції, мають вийти з Шенгенської зони, передає УНН з посиланням на Politico.

"Країни, які не хочуть посилення Frontex (Європейське агентство з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах) або солідарності, залишать Шенген. Країни, які не хочуть більшої Європи, більше не мають торкатись структурних фондів (ЄС – ред.) ", - сказав він на прес-конференції після зустрічі лідерів ЄС, на порядку денному якої були міграція та Brexit.

Макрон посилався на пропозицію Європейської комісії щодо збільшення кількості службовців Frontex з 1,6 до 10 тис. Цей план був підданий критиці прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який у понеділок заявив у Будапешті, що не буде "відмовлятися від нашого права на захист кордону, ніхто не може позбавити нас цього ні на йоту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон розповів про мрію Путіна зруйнувати Євросоюз

Орбан також відмовився приймати шукачів притулку в рамках схеми переселення в ЄС, попри те, що Європейський Суд наказав це зробити.

Інші країни Східної Європи, включаючи Чехію та Словаччину, виступають проти плану щодо Frontex, але коментарі Макрона, видається, були спрямовані до Орбана, пише видання.

Як повідомляв УНН, після вечері лідерів країн-членів ЄС в Зальцбурзі у четвер президент Литви Даля Грібаускайте і прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявили, що прогрес з виходу Великої Британії з Європейського союзу, зокрема з питання про британо-ірландський кордон, досягнутий не був.

Українські Національні Новини

Новини Світу