ukenru
makron-pislya-peregovoriv-iz-sholtsem-nagadav-pro-aktualnist-zberezhennya-normandskogo-formatu

Макрон після переговорів із Шольцем нагадав про актуальність збереження "нормандського формату"

 • 25609 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон під час пресконференції з новим канцлером Німеччини Олафом Шольцем нагадав про актуальність збереження "нормандського формату". Трансляцію вів Єлисейський палац, пише УНН.

Цитата:

"Я спілкувався сьогодні вранці з Президентом України Володимиром Зеленським. Ми розглянемо це питання (проведення переговорів у "нормандському форматі" - ред.) наступного тижня на полях саміту "Східного партнерства" в Брюсселі в середу. Ми будемо мати можливість обговорити, ухвалити нові ініціативи. Але "нормандський формат" зберігає свою актуальність", - заявив Макрон.

Зокрема, він наголосив на важливості проведення переговорів у "нормандському форматі" щодо Донбасу.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський 10 грудня обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном розблокування "нормандського формату" і роботи ТКГ. Він повідомив, що сторони узгодили спільні подальші кроки, а також обговорили загрози енергетичній безпеці України та диверсифікацію джерел енергоносіїв.

Раніше

Еммануель Макрон повідомляв, що Франція і Німеччина мають намір продовжити своє посередництво в переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в "нормандському форматі" і продовжувати роботу в цьому напрямку з Росією, яка зараз ухиляється від цього формату обговорень, а також з Україною. А координація між президентом США Джо Байденом і російським лідером Володимиром Путіним "не замінює існуючий формат".

Також французький президент заявив, що сам зустрінеться зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським 15 грудня і поговорить з Володимиром Путіним по телефону "наступного тижня".

Українські Національні Новини

Політика