ukenru
makron-nazvav-yediniy-sposib-vidnovlennya-bezpeki-na-zaes

Макрон назвав єдиний спосіб відновлення безпеки на ЗАЕС

 • 209877 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Виведення російських військ із території Запорізької атомної електростанції є єдиним способом відновлення її безпеки. Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив після розмови з Володимиром Зеленським. Деталі розмови публікує Єлисейський палац, передає УНН.

Цитата

"Президенти повернулися до ситуації на Запорізькій електростанції та до місії Міжнародного агентства з атомної енергії, яка там проходить. Президент Республіки (Еммануель Макрон - ред.) нагадав про нагальну необхідність збереження безпеки та збереження ядерних установок, що можливо лише шляхом виведення російських військ. Він також підтвердив свою рішучість підтримки суверенітету України над станцією", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Президенти також обговорили військові, гуманітарні та економічні потреби.

Еммануель Макрон підтвердив, що Франція повністю підтримує відновлення України у її найголовніших правах, починаючи з її суверенітету, безпеки та територіальної цілісності.

"Президент Республіки також підтвердив свою рішучість протидіяти розколу миру перед наслідками війни та під впливом маніпулювання інформацією з боку росії...", - додали в Єлисейському палаці.

Доповнення

Раніше Сполучені Штати заявили, що «контрольоване закриття» окупованої росією Запорізької атомної електростанції є «найбезпечнішим варіантом», і закликали Москву погодитися на створення демілітаризованої зони навколо об'єкта.

Українські Національні Новини

Новини Світу