maiemo-vidklasty-vsi-politychni-ta-pravovi-rozbizhnosti-ta-stvoryty-povnotsinnyi-spetstrybunal-kuleba-v-briusseli

Маємо відкласти всі політичні та правові розбіжності та створити повноцінний Спецтрибунал: Кулеба в Брюсселі

 • 20624 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав до створення Спеціального трибуналу щодо агресії Росії проти України, наголошуючи на необхідності правосуддя для запобігання майбутнім війнам. Кулеба закликав до єдності у притягненні Росії до відповідальності задля забезпечення глобального миру.

Потрібно відкласти всі політичні та правові розбіжності та створити повноцінний Спеціальний трибунал за злочин агресії рф проти України. Про це сказав глава МЗС України Дмитро Кулеба, виступаючи в Європейському Парламенті в Брюсселі на конференції "Справедливість і відповідальність за війну росії проти України. Рекомендації та шлях вперед", передає УНН із посиланням на МЗС.

Деталі

Кулеба зазначив, що однією із основних причин продовження агресії рф проти України є надія володимира путіна на те, що війна на виснаження чи заморожений конфлікт дозволять росії та її керівництву уникнути відповідальності за скоєні злочини.

Ми вже бачили, як швидко можуть спалахувати війни. На жаль, в світі існує багато сил, які вірять у війну як дієвий спосіб досягнення їхніх цілей. Якщо ці сили побачать, що російська агресія призвела для москви до певних неприємностей, але загалом дозволила досягти цілей цієї агресії, то ніщо не завадить їм повторити російські дії в інших частинах світу 

- наголосив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія підтримала створення спеціального трибуналу для росії

Додамо

Міністр висловив вдячність Європейському Парламенту та його членам за тверду та принципову позицію щодо необхідності покарання рф, а також представникам Міжнародної асоціації юристів та Асоціації правників України за їхні зусилля на підтримку створення Спеціального трибуналу.

"росія нині воює за безкарність. Натомість Україна воює за справедливість. Це одна з багатьох відмінностей між ними та нами. Від нас усіх—лідерів, міністрів, депутатів, експертів, правників та усіх людей - залежить, який бік ми оберемо", - заявив Кулеба.

Кулеба також наголосив, що Спеціальний трибунал також дозволить досягти справедливості за загиблих українських військовослужбовців. За словами міністра, покарання за злочин агресії проти України є невід’ємною складовою забезпечення повної та всебічної відповідальності, яка є однією із ключових складових Формули миру Президента Зеленського.

"Злочин агресії проти України скоєно. Він має бути покараний. Якщо ми дозволимо Путіну та його соратникам уникнути відповідальності за злочини, ми приречемо наших дітей жити у світі, повному війн і несправедливості. Маємо відкласти всі політичні та правові розбіжності та створити повноцінний Спеціальний трибунал за злочин агресії проти України", - заявив він.

Кулеба окремо наголосив на необхідності вирішення питання імунітетів так званої "трійки": владіміра путіна, його прем’єр-міністра та міністра закордонних справ.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Підтримка України "екзистенційної важливості" для Європи - Шольц

     • 26680 переглядiв