ukenru
m-dzhemilyev-obgovoriv-z-r-erdoganom-situatsiyu-v-okupovanomu-krimu

М.Джемілєв обговорив з Р.Ердоганом ситуацію в окупованому Криму

 • 9374 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв під зустрічі з президентом Турецької Республіки Реджепом Ердоганом обговорив  ситуацію в окупованому Криму щодо порушень прав людини та політичні переслідування кримських татар і українців, передає УНН з посиланням на сайт Меджлісу кримськотатарського народу.

"Під час візиту до Анкари Мустафа Джемілєв мав тривалу зустріч з Президентом Турецької Республіки Реджепом Ердоганом, у ході якої Уповноважений розповів про ситуацію в окупованому Криму, зокрема щодо прав і свобод людини в та політичні переслідування кримських татар та інших громадян України, незгодних із незаконною анексією півострова Російською Федерацією.Особливий акцент Мустафою Джемілєвим зроблено на необхідності звільнення всіх політичних в'язнів Кремля та скасування заборони на в’їзд до Криму представникам Меджлісу кримськотатарського народу", - зазначається в повідомленні.

М.Джемілєв назвав ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо напрацювання змін до Конституції України в частині статусу Автономної Республіки Криму "позитивним зрушенням в забезпеченні прав кримськотатарського народу в Україні".

В свою чергу, президент Турецької Республіки Р.Ердоган запевнив уповноваженого представника Президента України в у беззаперечній підтримці кримськотатарського народу з боку Турецької держави.

Він наголосив на непохитності своєї позиції щодо непорушності територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Він повідомив, що владою Туреччини вживаються заходи щодо неприпустимості відвідання кримських портів турецькими суднами.

Як повідомляв УНН, Туреччина офіційно заборонила своїм суднам відвідувати окупований Крим.

Українські Національні Новини

Політика