lytva-zaklykaie-obmezhyty-prava-rosii-ta-bilorusi-v-interpoli

Литва закликає обмежити права Росії та Білорусі в Інтерполі

 • 39403 переглядiв

Пані міністр внутрішніх справ Литви Агне Булотайте закликає Інтерпол обмежити права Росії та Білорусі всередині організації, щоб запобігти зловживанням у політичних цілях. Вона озвучила це під час 91-ї Генеральної Асамблеї Інтерполу у Відні.

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте закликала обмежити права Москви та Мінська в Інтерполі. Про це повідомили у пресслужбі МВС Литви, передає УНН.

Деталі

Свою пропозицію міністерка оголосила під час зустрічі з генсеком Інтерполу Юргеном Штоком на 91-й Генеральній асамблеї Інтерполу у Відні.

Глава МВС Литви наголосила, що Інтерпол має зробити все, щоб недемократичні держави, такі як Росія чи Білорусь, не використали членство для досягнення своїх політичних цілей.

Міжнародна спільнота не може миритися зі зловживанням каналом Інтерполу, переслідуванням громадян як своєї, так і інших країн у політичних цілях

 заявила вона.

Литовська чиновниця підкреслила, що Росія та Білорусь постійно шукають шляхи нав'язування своєї політичної волі.

Ця Генеральна Асамблея не виняток, і це добре ілюструють проєкти резолюцій, запропоновані цими країнами. Ми повинні гарантувати, що жодних пропозицій такого роду не буде прийнято

зазначила вона.

Також Білотайте висловила вдячність керівництву Інтерполу за "принципову позицію та захист литовським суддям, прокурорам та іншим посадовим особам, які брали участь у розслідуванні російських злочинів проти громадян Литви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерпол визнав, що РФ переслідує українця Лавренчука за політичними мотивами, і видалив з обліків: він досі в Італії

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Литва закликає обмежити права Росії та Білорусі в Інтерполі

     • 39403 переглядiв

    Фінляндія закрила всі автотранспортні КПП на кордоні з Росією

     • 35405 переглядiв

    росіяни вивели у Чорне море фрегат "адмірал макаров"

     • 38690 переглядiв