lvivskiy-muzey-totalitarnikh-rezhimiv-popovnivsya-skulpturoyu-mati-batkivschina

На Львівщині знесли скульптуру "Мати-Батьківщина": вона поповнила музей тоталітарних режимів

 • 690659 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. До музею тоталітарних режимів "Територія Терору" у Львові перенесли радянську скульптуру "Мати-Батьківщина", пам’ятник вже можуть оглядати відвідувачі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Львівську міську раду.

Деталі

Зазначається, що монумент демонтували напередодні, 28 червня, у селищі міського типу Брюховичі на Львівщині. Пам’ятник радянської епохи "Мати-Батьківщина", перенесли до Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору". Скульптура була виготовлена на Львівській кераміко-скульптурній фабриці у 1956 році і є пам’яткою історії.

"Вчора наша колекція радянського монументального мистецтва поповнилась ще одним експонатом. Цей пам’ятник вже можуть оглядати відвідувачі. Про скульптуру інформації небагато. На перший погляд, вона має високу художню цінність, тому, хотілося б дізнатися, хто є автором", - розповів головний зберігач фондів Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору" Тарас Різун.

Доповнення

На сьогодні колекція радянської монументальної спадщини музею складається із 59 предметів. Серед експонатів – меморіальні дошки, весь комплекс з Монумента бойової слави, що був на вул. Стрийський, барельєфи, горельєфи, вітражі, пам’ятники, фрагменти мозаїки та дерев’яної різьби тощо.

Як раніше повідомляв УНН, на Львівщині декомунізували два пам‘ятники радянської доби. Йдеться пам’ятник воїну радянської армії та робітнику у Радехівській громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аккерманську фортецю на Одещині допоможуть реставрувати фахівці з Туреччини

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі