ukenru
lvivske-dukhovenstvo-zaklikalo-vladu-priborkati-gralniy-biznes

Львівське духовенство закликало владу приборкати гральний бізнес

 • 9142 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Рада Єпископів Львова звернулась до Всеукраїнської Ради Церков, релігійних організацій та керівництва України з проханням покласти край нелегальному гральному бізнесу. Текст звернення опублікований на сайті Львівської міської ради, передає УНН.

Гральний бізнес був заборонений у 2009 році, нагадують єпископи, однак закон не діє на практиці.

"У нашому місті кількість гральних закладів поширилася настільки, що нагадує "метастази", які гублять моральний та матеріальний добробут нації", - йдеться у документі.

Крім того, нелегальні гральні ігри заполонили онлайн-простір, повідомляють у Раді Єпископів.

"Із розвитком цифрових технологій маємо випадки, коли нам пропонують зіграти у віртуальне казино чи клацнути на автомати, скориставшись перерахунком коштів з особистої картки. Особливо ця заманлива пропозиція з’являється тоді, коли переглядаємо відео у мережі або читаємо тексти", - йдеться у тексті звернення.

Відтак, єпископи закликали членів Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій, Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голову ВРУ Андрія Парубія долучитися до боротьби із гральними автоматами у реальному та віртуальному просторі.

Нагадаємо, Львів оголосив війну закладам “Національної лотереї”. У мерії попередили про перевірку всіх закладів та оголосили прохання до власників приміщень, які орендує “Національна лотерея”, розірвати договори.

Окрім того, біля закладів “Національної лотереї” анонсували соціальну рекламу із написами, що тут проводять заборонені азартні ігри.

Офіційний Львів в особі мера Андрія Садового також розкритикував правоохоронців, які, за його словами, "кришують" все це беззаконня у місті.

"Поліція не виїжджає в такі заклади на виклики, а депутати у Верховній Раді отримують від цього бізнесу надприбуток", - наголосив Садовий, ймовірно, маючи на увазі депутата Олександра Третьякова, якого ЗМІ не раз пов'язували з "Національною лотереєю".

Українські Національні Новини

Політика