ukenru
lukashenko-rozporyadivsya-negayno-stvoriti-operativne-komanduvannya-sil-bilorusi-poblizu-ukrayinskogo-kordonu

лукашенко розпорядився негайно створити оперативне командування сил білорусі поблизу українського кордону

 • 170048 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У збройних силах білорусі планують утворити Південне оперативне командування поблизу кордону з Україною. Про це самопроголошений првитель країни олександр лукашенко заявив на нараді у міністерстві оборони з питань забезпечення військової безпеки, передає агенство Белта, пише УНН.

Цитата

"На жаль, відкрився новий напрямок, як у нас прийнято говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому уваги. Ми про це вже в першому наближенні говорили. Міністр оборони тоді запропонував нам ще одне оперативне командування відкрити - на південному фланзі, ми тоді розуміли, що щось треба робити, але час так динамічно і швидко підштовхнув нас до того, що нам негайно треба створювати цей оперативний напрямок. Буде і південне крило", - сказав лукашенко.

Деталі

Він заявив, що вже сьогодні, навіть не створивши оперативне командування на південному фланзі, білоруські військові змушені швидко, на ходу відпрацьовувати захист цих рубежів.

"Ви це бачите: йде ротація збройних сил, сил спеціальних операцій (західний, північно-західний напрямок), батальйонних тактичних груп, які на моє рішення спрямовані на південь і сьогодні прикривають разом із прикордонними військами. Ми повинні проводити цю ротацію, це моя жорстка вимога, і на цьому "обкатувати" наших військових. Це умова воєнного часу. Але поки що без війни. Я відчуваю і інформацію отримую, що хлопці поводяться гідно. Нам треба і планування відпрацьовувати в цих умовах: якщо, не дай бог, війна, як діяти ми будемо", - додав диктатор.

Доповнення

білорусь закупила у росії необхідну їй кількість ракетних комплексів "Іскандер" та ЗРК С-400. лукашенко зазначив, що завдяки цьому армія республіки наразі стала "зовсім іншою" і може завдати "неприйнятної шкоди" потенційним противникам.

10 травня диктатор заявляв, що білорусь планує залишити розміщені під час навчань на її території російські ракетні комплекси С-400 та "Іскандер".

22 травня, вперше за довгий час, у білорусі зафіксовано переміщення ВТРК "Іскандер" до кордону з Україною.

Українські Національні Новини

Новини Світу