ukenru
lukashenko-obureniy-vidnovlennyam-rf-pasportnogo-kontrolyu-na-kordoni

Лукашенко обурений відновленням РФ паспортного контролю на кордоні

 • 10506 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко обурений відновленням з боку Росії паспортного контролю на спільному кордоні та поставив завдання протягом 2018 року врегулювати розбіжності з російською стороною в прикордонній сфері. Про це він заявив сьогодні на нараді щодо лібералізації візового режиму, передає УНН з посиланням на БЕЛТА.

"З лютого 2016 року білорусько-російський кордон набув негласного статусу, як його часто називають в інтернеті і всюди, "найдивнішого кордону в Європі". З цього часу російська сторона без офіційного повідомлення почала здійснювати повноцінний паспортний контроль щодо всіх осіб, які прямують на автомобільному транспорті, а потім - на авіа- і залізничному", - сказав О.Лукашенко.

Президент Білорусі зауважив, що уряду, міністерству закордонних справ та іншим зацікавленим відомствам країни необхідно вирішувати це питання.

"Це не нормально, коли між двома братніми державами і народами знову відновлюється кордон, який ми з такими зусиллями знімали більше 20 років тому. Не знаю, кому це треба", - сказав О.Лукашенко.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі України заявили, що прикордонники РФ створюють штучні перепони для українців.

Українські Національні Новини

Новини Світу