ukenru
lukashenko-letit-do-iranu-na-zustrich-iz-rayisi

лукашенко летить до Ірану на зустріч із Раїсі

 • 758899 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Президент білорусі олександр лукашенко 12-13 березня здійснить офіційний візит до Ірану, де зустрінеться з президентом країни Ебрахімом Раїсі. Про це повідомляє пресслужба президента, пише УНН.

Деталі

Як пише пресслужба, головною темою переговорів у Тегерані стане розвиток взаємодії за всім спектром двосторонніх відносин з акцентом на торговельно-економічне співробітництво. Зустріч президентів пройде у вузькому і розширеному складах за участю членів делегацій.

Сторони обговорять реалізацію проектів у сферах промисловості, сільського господарства, транспорту і логістики. Окрему увагу буде приділено ситуації в регіоні та у світі загалом.

За підсумками переговорів буде підписано низку міжнародних документів щодо розвитку відносин у сферах взаємного інтересу.

Зазначається, що однією з центральних подій візиту стане підписання комплексної "дорожньої карти" всебічного співробітництва між білоруссю та Іраном.

Під час офіційного візиту до Ірану лукашенко також проведе зустрічі з першим віцепрезидентом Мохаммадом Мохбером, головою Зборів ісламської ради Мохаммадом-Багером Галібафом і верховним лідером Ірану Алі Хаменеї.

Додамо

Наприкінці лютого білоруський диктатор олександр лукашенко вирушив з офіційним візитом до Китаю.

Раніше візит лукашенка до Китаю прокоментували в США. За словами прессекретаря американського Держдепартаменту Неда Прайса, «той факт, що КНР взаємодіє з лукашенком, який, по суті, поступився своїм суверенітетом росії, є лише ще одним елементом поглиблення взаємодії КНР з росією, з усіма тими, хто бере участь і підтримує жорстоку війну росії проти України».

Він підкреслив, що США, як і раніше, стурбовані можливим наданням військової допомоги росії з боку Китаю.

Крім того, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) відзначають, що Китай може спробувати використати домовленості з білоруссю для приховування фактів порушень санкцій під час постачання росії озброєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу