ukenru
litovski-prikordonniki-opublikuvali-yak-bilorusi-psuyut-stinu-na-kordoni-abi-nelegalno-peretnuti-kordon

Литовські прикордонники опублікували, як білоруси псують стіну на кордоні, аби нелегально перетнути кордон

 • 378138 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Служба охорони держкордону Литви поділилася відео. На ньому видно, як озброєні автоматами білоруські прикордонники псують колючий дріт на кордоні з Литвою, щоби організувати нелегальний перехід кордону. Про це інформує УНН з посиланням на Delfie

Деталі

Служба охорони державного кордону Литви повідомляє, що двоє білоруських прикордонників були в уніформі та з автоматами. Пізніше вони та ще пʼятеро чоловіків, що привезли нелегалів, сіли у службовий мікроавтобус і поїхали вздовж кордону.

Група підійшла до захисної огорожі на кордоні з Литвою – колючим дротом та парканом. 7 із 12 були нелегалами, 2 – прикордонники в уніформі та з автоматами та 3 представники білоруських спецслужб. Білоруські прикордонники почали розрізати колючий дріт, потім металеві сегменти огорожі, ламати ворота.

За кілька хвилин, через пролом у паркані до Литви направили нелегальних мігрантів. Мігрантів затримали литовські прикордонники. Водночас 5 представників білоруських служб втекли з місця події та через кущі стежили за литовськими прикордонниками. Другі своєю чергою зафіксували пошкодження у огорожі.

У нелегалів – 6 чоловіків та 1 жінки – документів не було. Вони сказали, що є громадянами Ірану та Бангладешу. За годину білоруські службовці вийшли з кущів та пішли глибше на територію Білорусі. Там вони сіли у службовий мікроавтобус УАЗ та поїхали вздовж кордону.

УАЗ стояв біля шлагбауму патрульною дорогою, сюди сторонні пройти не можуть. Нелегалам допомога не була потрібна, вони почували себе добре, були тепло одягнені. Після проведення необхідних процедур нелегалів повернули до Білорусі. Ведеться розслідування.

Нагадаємо

173-кілометровий паркан на кордоні Латвії та Білорусі обіцяють встановити до 2024 року. Наразі завершено його перші кілометри. Паркан потрібен для того, щоб запобігти нелегальному в'їзду мігрантів з білорусі до Євросоюзу, якому сприяє режим самопроголошеного президента Лукашенка.

Польща на кордоні з Білоруссю побудувала вже 50-кілометровий паркан, який допоможе захистити країну від мігрантів.

Уряд Фінляндії вніс зміни до закону, щоб побудувати паркан на кордоні з росією, на тлі того, як країна продовжує процес вступу до НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу